"יהיו מזונותיך תרופותיך ולא תרופותיך מזונותיך"

הרמב"ם ניסח משפט זה כבר לפני אלפי שנים, אך רק בשנים האחרונות, השכילה הרפואה המערבית להבין כי לתזונה מרכיב חשוב בבריאותנו, הן בהיווצרות מחלות והן במניעתן.

על פי רפואה סינית, תזונה הינה אחד מכלי הריפוי החשובים והחזקים ביותר. היא מהווה אמצעי חשוב למניעת מחלות ולשמירה על האיזון בגופנו.

קל להבין את חשיבותה של תזונה נכונה ומותאמת אישית באמצעות הדוגמא הבאה:

כאשר אתה מגיע למלא דלק לרכבך (=האנרגיה שבזכותה הרכב פועל), אתה יודע בדיוק באיזה סוג דלק להשתמש וכמה למלא. ברור לנו, כי חריגה מהכללים הללו עלולה לגרום לנזק לרכב.

אותו הדבר מתרחש בגופנו: אכילה מופרזת, אכילה של מאכלים שאינם מתאימים לנו (לדוגמא, אדם הסובל מצרבות וממשיך לאכול מאכלים חריפים ומטוגנים) ואכילה לא איכותית (מיעוט בפירות וירקות, הפרזה בצריכת פחמימות ומזון מתועש) עלולה לגרום נזק לגופנו.

תזונה סינית

למזונות שאנו אוכלים ישנם מספר מרכיבים חשובים בהתאם לעקרונות רפואה סינית:

טמפרטורה

ישנם מזונות (גם אם מוגשים קרים) בעלי טמפרטורה חמה (הכוונה לכך, שבכניסתם לגוף הם מחממים. דוגמא פשוטה לכך ניתן לראות בפלפל חריף) ובעלי טמפרטורה קרה (לדוגמא, מלפפון. במסעדות אסייתיות לצד מנות חריפות מוגשים מלפפונים לקירור החיך).

צבע

חמשת האלמנטים היא אחת מהתיאוריות החשובות ברפואה הסינית. תיאוריה זו נוסחה מתוך המחשבה הפילוסופית של הסבר תהליכים בטבע. בבסיסה, חמישה אלמנטים היוצרים מבנה  המתאר את מחזוריות הטבע וההתבטאות שלה בגופינו.

לכל אלמנט משוייך צבע ייחודי לו: אדמה – חום, מתכת – אפור, מים – שחור/כחול, עץ – ירוק, אש – אדום.  

חוסר איזון באלמנט יגרום להיווצרותה של מחלה (למשל – בצקות – חוסר איזון באלמנט המים).

מאכלים בצבע האלמנט יחזקו ויחזירו את האלמנט לאיזון. לדוגמא, מאכלים בצבע ירוק יהיו טובים לבעיות הקשורות לאלמנט העץ, כתומים וחומים לאלמנט האדמה וכדומה.

טעם

כל אחד מחמשת הטעמים: מתוק, מלוח, מר, חמוץ וחריף (אמנם חריף אינו טעם אלא תגובה כימית, אך ברפואה הסינית הוא נחשב כאחד מהטעמים) מקושר לאחד  האלמנטים ומשפיע על איבר שונה בגוף. בנוסף, כל טעם מכניס תנועה לגוף: חריף – מעלה ומניע, חמוץ – מכווץ, מלוח – מרכך התקשויות, מר – מרוקן ומנקז, מתוק – מחזק ומהרמן

עונות השנה

בעבר, טרם המצאת החשמל והמקרר, אנשים אכלו בהתאם לעונה. על פי הרפואה הסינית, חילופי העונות אינם מתרחשים רק בטבע אלא גם בגופנו ולכן עלינו להיות קשובים לשינויים בטבע ולאכול בהתאם: באביב עלים ירוקים, בקיץ פירות, בסתיו ירקות שורש וכו'.

שילוב המלצות תזונה במסגרת הטיפול

בטיפול נעבור על התפריט השבועי ובהתאם לסימפטומים מהם סובל המטופל ולאבחנה, יינתנו המלצות לשילוב או הסרה של מזונות מסויימים.

לדוגמא, במצבים של אקנה (המוגדר כמצב של חום ורעילות) תינתן לרוב המלצה להימנע ממאכלים חריפים ומטוגנים – המכניסים לגוף חום רב, ונבחר במזונות אשר יכניסו לגוף אנרגיה מקררת יותר.

סובלים מבעיות? לרפואה סינית יש פתרונות. מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

צרו קשר
  • "עברתי מספר טיפולי דיקור אצל גילי. מאוד התרשמתי מהידע והיכולות שיש לה בתחום. השינוי לטובה ברמת הכאב שסבלתי במפרק הירך היה מיידי, הטיפול שלה מאוד מדוייק והיא קשובה ומסורה. אני שמחה להמליץ לכל מי שמעוניין להשיג הפוגה בכאב או להביא להעלמתו לעבור טיפול אצל גילי "

  • הגעתי עם בעיה של מעי רגיז וכאבים בלתי נסבלים של התקפי בטן שהיו באים והולכים מאמצע שום מקום. אחרי הטיפול הראשון כבר ראיתי שינוי, גם אם היה התקף האורך שלו היה הרבה יותר קצר מהקודמים. היום, אני כבר רק בטיפולי תחזוקה ואיזה שינוי יש לי באיכות החיים! 

  • "הגעתי לגילי לאחר שנים שבהם סבלתי מכאבים ודלקות כרוניות בסינוסים שטופלו רק על ידי אנטיביוטיקה שרשמו רופאי האף אוזן גרון. כבר לאחר מספר טיפולים הרגשתי שיפור משמעותי בכאבים ,מאז מטופלת אצלה כבר שנה, מרגישה מצוין ולא הייתי צריכה לקחת אפילו פעם אחת אנטיביוטיקה"

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם